Waaraan voldoet een goede BBQ?

Home / Blog / Voeding / Waaraan voldoet een goede BBQ?

Barbecueën is leuk en gezellig zolang je een goede BBQ hebt. Er zijn een aantal specificaties waaraan een goede BBQ aan moet voldoen zodat je je maaltijden goed kunt bereiden. Verder moet de BBQ gebruiksvriendelijk zijn, dat kun je ook zelf nog regelen met de aanschaf van de juiste BBQ accessoires. Zo kan het barbecueseizoen beginnen.

Makkelijk beginnen

Voordat je eenmaal het vlees erop kunt leggen, moet je de barbecue eerst aansteken. De manier van aansteken verschilt per soort BBQ. Zo heb je een houtskool barbecue die je het beste met briketten kunt aansteken. Voordat die eenmaal goed warm is duurt het ook weer 45 minuten. Dat vergt veel geduld. Verder heb je ook nog een gasbarbecue, die is na 5 minuten klaar voor gebruik. Je bereikt dus snel de juiste temperatuur.

Handig in gebruik

Als je de juiste temperatuur eenmaal bereikt hebt dan kun je beginnen met het barbecueën. Het is natuurlijk fijn als je temperatuur handmatig kunt regelen. Helaas kan dat bij een houtskool barbecue niet. Dat kan wel bij een gasbarbecue, die ook gezonder in gebruik is omdat je minder rookontwikkeling hebt. Daarom moet je bij een houtskool barbecue de deksel er zoveel mogelijk oplaten. Verder kun je het gebruik van de barbecue makkelijker maken met accessoires zoals een tang. Het vlees is dan gemakkelijker op te pakken.

Schoonmaken

Na het barbecueën moet alles ook schoongemaakt worden. Het schoonmaken van een houtskool barbecue vergt dus meer zooi en moeite. Het houtskool kan een grote zooi achterlaten. Bij een gasbarbecue hoef je alleen maar het rooster schoon te maken. Je bent daar dus sneller klaar mee.

Geen zin om te zoeken?

De meeste mensen hebben altijd wel zin om te barbecueën in de zomer. Maar de zoektocht naar een goede BBQ kan best lang zijn, dus kan het zijn dat je het al opgegeven hebt. Maar je wilt altijd nog gaan barbecueën. Dan kun je uit eten gaan in Roosendaal bij Amigos. Je hebt daar de perfecte barbecue aan tafel. Het fijnste is dat de tafels binnen staan wat dus betekent dat je heel het jaar door kunt barbecueën. Er liggen daar allerlei soorten vlees dus er is altijd wel iets wat jij lekker vindt. Eet smakelijk!

Bekijk ook