6 tips om beter te koken

Home / Blog / Recepten / 6 tips om beter te koken

Je hoeft niet naar de kookschool te gaan om een ​​betere kok te worden. Er zijn veel eenvoudige, kleine dingen die u elke keer dat u kookt kunt doen om betere, professionelere resultaten te krijgen. Hier zijn onze top 10 tips om je kookkunsten te verbeteren:

Tip 1: gebruik de beste ingrediënten

Begin met de beste ingrediënten. Geïmporteerde Parmigiano-Reggiano is zo veel beter dan binnenlandse Parmezaanse kaas dat de twee nauwelijks te vergelijken zijn; uitstekende chocolade maakt het verschil in een cake; en verse zelfgemaakte paneermeel is een wereld apart van verpakte kruimels.

Tip 2: Gebruik je handen

Handen zijn uiterst gevoelige en geavanceerde kookgereedschappen. U kunt dit tastgevoel ontwikkelen door op te letten hoe verschillende voedingsmiddelen in verschillende mate van gaarheid aanvoelen, zelfs als u ze controleert met een thermometer, een tandenstoker of een mes. Vlees wordt bijvoorbeeld niet erg zacht als het zeldzaam is, maar behoorlijk stevig als het goed gaar is. Aanraken kan ook aangeven wanneer een cake wordt gebakken, of een deeg voldoende wordt gekneed en of een peer rijp is.

Tip 3: Verminder vloeistoffen om de smaak te concentreren

Als je vlees of groenten hebt gestoofd, haal dan het hoofdingrediënt eruit als het gaar is en verminder de saus nog een beetje voordat je het serveert. Wanneer u een pan blust, moet u de toegevoegde vloeistof verminderen door deze op hoog vuur te koken. Verminder ook zelfgemaakte voorraden voor gebruik.

Tip 4: Bak taart en taartbodems langer dan je denkt

Gebak Deeg smaakt veel beter als het lang genoeg wordt gekookt zodat de suikers in de korst karameliseren. Je gaat voor bruin, niet lichtblond.

Tip 5: Laat geroosterd vlees rusten voordat u gaat snijden

Laat geroosterd vlees rusten voordat u gaat snijden. Zonder een rustpauze om de sappen van het vlees te herverdelen, zal je braadstuk droog zijn.

Tip 6: Vertrouw op de gaarheid test via de zoemer

  1. Vertrouw op gaarheid test via de zoemer van de timer. Als je voor het eerst een recept probeert, kijk dan naar de beschrijvende woorden die je in een goed recept vindt: ‘bak tot ze goudbruin zijn’ of ‘kook tot ze gehalveerd zijn’. Maak je niet zo zorgen dat de tijd die nodig is om de gewenste staat te bereiken, meer of minder is dan de tijd die in het recept wordt gesuggereerd.

 

Bekijk ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.