Home

Bezoek aan de Oesterputten en Mosselbedrijven in Yerseke

  

rondleiding yerseke rondleiding yerseke

Yerseke staat bekend om de oesters en de mosselen. Deze heerlijke lekkernijen worden hier geteeld en verhandeld. Met een gids bezoekt u de pittoreske Oesterputten, een mosselbedrijf en de mosselveiling. Hier krijgt u een rondleiding en er wordt van alles verteld over de werkzaamheden. Ook krijgt u een heuse oesterproeverij. Deze excursie is uit te breiden met een mosselmaaltijd.

 

Verloop van de excursie
Op het afgesproken tijdstip wordt u ontvangen met koffie en een Zeeuwse bolus. U krijgt een film te zien over de mosselvisserij en aansluitend begint de rondleiding. U bezoekt het bekendste mosselbedrijf van Yerseke. Hier wordt van alles verteld over het verwerken van de mosselen. Aansluitend bezoekt u de mosselveiling. Hierna neemt de gids u mee naar de pittoreske oesterputten. Hier liggen de oesters te wachten voordat ze verhandeld worden. De gids vertelt u over de oestercultuur en verzorgt ook een oesterproeverij. Hierbij wordt uitgelegd hoe je de oesters opent en kunt u de verschillende oesters zelf proeven. De rondleiding is nu ten einde, maar op verzoek kunnen we nog een mosselmaaltijd verzorgen.

 

De rondleiding is te boeken van maandag t/m zaterdag op elk gewenst tijdstip. De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur. Voor de mosselmaaltijd wordt een dagprijs gerekend. Op zaterdag zijn het mosselbedrijf en de mosselveiling gesloten. De rondleiding wordt dan aangepast.

 

Het mosselseizoen loopt van juli tot begin april en het oesterseizoen van september tot mei of later. Mocht u dit arrangement boeken buiten het seizoen dan zoeken wij alternatieven zoals het bezoek aan een kreeftenbedrijf of een schelpdierhandel.

 

Aantal deelnemers en prijs
Iedere groep vanaf 20 personen is welkom. Kleinere groepen zijn op aanvraag.


Deze rondleiding is al mogelijk vanaf € 15 per persoon.


Reserveren of meer informatie
U kunt ons mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen: 0413-300070. Wij helpen u graag!

 

Nog even het water op...

Verken Yerseke ook via het water. Even de benen laten rusten en heerlijk uitwaaien. Er zijn verschillende rondvaarten te combineren met deze excursie.